Hundeskolen: Diesels Næste Tricks

Jeg har rygende travlt for tiden, derfor bliver dagens indlæg et kort et. I næste uge har jeg dog planer om at skrive om godbidder, både til hyggestunden og til træning, og hvad der adskiller de to ting fra hinanden.

I denne uge har vi igen haft besøg af Diesel, der var til sin anden tricktime. Der er blevet arbejdet flittigt hjemme på hans tricks og han er kommet langt med flere af dem.

Vi startede timen ud med at lære ham at finde den hånd, der holder godbidden. Dette er en super god måde at lære ham at koncentrere sig og sætte ham i gang med at arbejde.

Man holder begge hænder frem mod hunden, med en godbid i den ene hånd. Og opmuntrer hunden til at finde godbidden. Når han snuser til den rigtige hånd får han godbidden og et dygtig.

Hvilken hånd har godbidden?
Dybt koncentreret Diesel, mens han prøver at finde godbidden

Derefter gik vi i gang med at arbejde med at bukke. Det er en super god til at have i sit opvarmningsprogram, hvis man træner intensivt med sin hund, men det er også en sjov ting at lære dem. Her er det vigtig, at man giver hunden godbidden i det øjeblik hans albuer rammer jorden.

Bukke
Diesel får godbidden når hans albuer rammer gulvet

Den sidste nye ting, vi har arbejdet med denne gang, er ”Kig Ned” eller ”Say Your Prayers”. Vi har lært ham kommandoen op sidste gang. Denne gang står vi på den anden side af bommen, og holder en godbid ned mellem hans forben, for at få ham til at kigge ned. På vores er det muligt at række igennem den, hvilket vi naturligvis benytter os af. Når han stikker hovedet ned mellem benene, får han godbidden.

Jeg nævnte at der var blevet arbejdet hjemme… Diesel har desuden lært op på armen. Det er en super sjov ting at lære sin hund. Det er dog vigtigt, at man altid har hunden på ydersiden af armen, for at mindske risikoen for skader på albuen.

Vi brugte selvfølgeligt også lidt tid på at repetere de tricks vi begyndte på i sidste uge.

Har du også lyst til at træne tricks med din hund? Så kan du læse mere om at træne hos os her:

Træning hos din hundeservice

Skriv et svar