Hundeskolen: Selvtillid og Balance

Max elsker at kravle på ting. Hvis han har mulighed for det, kan man altid finde ham på det højeste punkt. Det inspirerede mig til at lære ham at balancere på en balancebum.

Det er en sjov ting at lære sin hund, og samtidigt er det med til at opbygge selvtillid, da den overvinder noget, der for mange hunde er grænseoverskridende. Desuden bliver hundens muskler også trænet, da den er nødt til at bevæge sig anderledes end normalt.

Jeg startede ud med at finde en balancebum. Den jeg bruger er fra Ikea’s børneafdeling.Det er vigtigt at du finder noget, der passer til din hund og er stabilt. Den må hverken være for bred eller for smal, når du starter trikket.

Den følgende video, viser hvordan jeg arbejdede med Max og en masse godbidder og ikke mindst en god del tålmodighed. Jeg har stillet en kasse for hver ende af bummen, for at gøre det lettere for ham.

Det sværeste er det første skridt. Det tog Max lang tid at få bagbenene med op på bummen. Grunden til at jeg lægger flere godbidder frem, er for at få ham til at bevæge sig fremad til den næste godbid, og ikke tilbage for at vente på den næste. På den næste video er Max begyndt at gå villigt frem og tilbage på bummen, han har stadig kasser til at hjælpe sig, men der bliver givet færre godbidder, og de ligger ikke fremme på bummen mere.

Herefter begyndte jeg at gøre kasserne mindre, så han får lært at hoppe op på bummen uden at falde ned (det er stadigvæk noget, vi arbejder på, mest af alt fordi han er så ivrig). Det er desværre kun en kort film, da Max ikke havde lyst til at blive filmet – når havde kameraet fremme, kunne han ikke finde ud af noget, så snart det blev sænket for at se videoen igennem, løb han glad frem og tilbage på bummen.

Denne sidste video er status på hvor han er i dag. Kasserne er væk, vi arbejder nu på at få ham til at springe hop ude for enden af bummen, men i bar iver har han det med at glemme at gøre det, og det er med til at få ham til at falde ned.

I næste uge kommer der en spændende indlæg om udstyr til træning, både hvad jeg selv bruger, og hvad du højst sandsynligt har brug for, hvis du skal starte til hundetræning efter sommerferien!

Skriv et svar