Hundeskolen: Tønderul

I dag vil jeg skrive lidt om, hvordan du kan lære din hund at rulle en tønde, en bold eller lignende. Det er et sjovt trick, der altid imponerer. Samtidigt kan det være en god fysioterapiøvelse for hunden, da den får strakt sine bagben. Hunden bruger desuden også sine stabiliseringsmuskler meget, da tøndens bevægelser er usikre, hvilket er med til at give en generel styrketræning af hunden. Tricket er fysisk krævende, så du skal tage hensyn til din hunds helbred, når du arbejder med det.

Dette er uden tvivl et af Max’ yndlingstricks. Han elsker når han får lejlighed til at trille. Jeg har tidligere lavet en lille video af ham med sin tønde, der er en gammel papirkurv med et betræk.

Tænk over din hunds størrelse og vægt, når du vælger det den skal trille.

 

Indlæring af tricket

Start med at stabilisere tønden og lok hunden op med en godbid, beløn ham for at sætte forbenene på tønden.

Nu skal vi til at rulle med tønden. Prøv at vælge et underlag, der ikke er alt for glat, græs er rigtig godt, da det giver en blød landing. Tril tønden forsigtig væk fra hunden mens du lokker med en godbid. Ros og beløn ham for at bevæge sine forpoter bagud.

Nu begynder du at rulle tønden og se om ikke din hund begynder at rulle den en smule. Hav tålmodighed her, da det kan være en udfordring for hunden at lære at bevæge sine forpoter bagud, mens bagpoterne går fremad.

I starten er det en god idé at være tæt på din hund, så du kan stabilisere tønden og stoppe den, så den ikke triller fra hunden. Jeg brugte min fod i starten, og lod Max trille til han ramte den. Det betyder at han i dag forsøger at trille indtil han rammer foden.

Allerede nu har du et imponerende trick som din hund kan lære.

Tricket kan selvfølgeligt videreudvikles, men sørg for ikke at gå for hurtigt frem. For et par uger siden begyndte Max at hoppe op på tønden med alle fire poter.  Jeg er nu begyndt at arbejde lidt mere med det og har her en video af en af vores træningssessioner.

Når hunden kommer til at arbejde med alle 4 poter på tønden er der et stort behov for kropskontrol. Max er meget ivrig, og det er derfor godt at han er virkelig frygtløs, når det kommer til denne form for tricks. Det er meget tidlig i forløbet og mit mål er blot at han skal komme op og stå i ro med alle fire poter på tønden.

Hvis det lykkes at lære ham at trille oven på tønden, vender jeg tilbage med at senere indlæg og fortæller mere om, hvordan du kan lære din hund det.

Hvis I er nysgerrige efter hvilke godbidder jeg bruger til ham til denne form for tricks, bruger vi lige nu Sushi Training Bites fra Pet Munchies. De har en super størrelse, er fint bløde (uden at være for bløde) og Max elsker dem.

Skriv et svar