Udstyr til hundetræning – Hvad har du brug for

Max og træningsline

 

Mange hundeklubber starter i disse dage deres efterårssæson. Hvis du har fået en hundehvalp i løbet af sommeren, kan det være at du skal starte på et hvalpehold. Det kan få mange til at spørge sig selv “hvad har jeg egentligt brug for?”

Man kan hurtigt købe sig fattig i træningsgrej og jo mere man går op i træningen, jo mere grej har man “brug” for (det er ikke en afhængighed okay! Jeg har virkeligt brug for den nye klikker/line/dims jeg aldrig har hørt om før). Jeg vil fortælle lidt om de ting, man typisk har brug for, når man starter træning med sin hund.

Godbidder er naturligvis noget af det vigtigste – i dette indlæg kan du læse mere og forskælle godbidder, som du kan bruge til træning.

Line – båndet mellem dig og din hund

En vigtig ting er en god træningsline. Det er vigtig at finde en line, der egner sig godt til formålet. Din line skal hverken være for lang eller for kort, personligt kan jeg bedst lide liner, der er 2 -2,2 meter lange. Det må ikke være en flexline, og den skal helst ikke have d-ringe som kan ramme hunden, hvis den løber med linen efter sig.

Jeg bruger denne line fra EZY-Dog til Max, selvom den er lidt kortere end min foretrukne længde, da den har andre kvaliteter, der gør den perfekt for os.

Soft træner lite, den perfekte træningsline til mindre hunde
EZYDog Soft trainer lite, den perfekte træningsline til mindre hunde

Linen er meget let og har en lille karabinhage, der ikke er for voldsom til min Shih Tzu. Jeg vil altid anbefale denne line til træning af små hunde. Linen findes desuden i en større udgave til større hunde.

Man kan også investere i en læderline af god kvalitet. Disse holder næsten evigt, og jeg kender flere, der har fået nye hunde, men den gamle læderline er stadig i brug. Når du vælger din læderline er noget af det du skal have for øje, er hvordan karabinhagen er fæstnet til læderet. På mange liner er der lavet en fletning. Dette er en svaghed i mange liner, hvis ikke fletningen er syet. Det er desuden en god idé at sikre sig, at karabinhagen er af rustfrit stål, da det holder længere, når du træner med din hund i regn- og snevejr.

En populær model er denne 230 cm line uden håndtag.
En populær model er denne 230 cm line uden håndtag.

Godbidstasken

Man har sjældent været til træning ret mange gange, før man for alvor får øjnene op for værdien af en godbidstaske. Disse findes i alle prislag og kvaliteter. Det der er vigtigt, når du vælger en godbidstaske er at du let kan får godbidder op af tasken uden at skulle kæmpe med den.

Jeg er en stor fan af Terry Ryan Godbidstasken fra Karen Pryor. Tasken har en smæklås, der kan stå åben, når du træner, men lukker med en let berøring, når du ikke har brug for den. Det medfølgende bælte betyder desuden, at du kan variere hvor tasken sidder alt efter hvilken aktivitet du er i gang med.

Terry Ryan Godbidstaske
En super godbidstaske model

Legetøjet

I mange klubber skal man på hvalpehold bruge to stykker ens legetøj. Dette bliver anvendt til belønning, og til at lægge de første grundsten til hvad der senere bliver en apport. Her kan man bruge alt fra bolde på reb til trækkelegetøj. Tænk på at du skal kunne putte legetøjet i en lomme, så det hurtigt kan komme ud af syne og du samtidigt let kan få fat i det igen. Jeg er personligt en stor fan af Jolly Pets Flatheads legetøjet. Det er farvestrålende og sjovt, af en super kvalitet og har ikke en squeeker. Armene rasler når der leges med dem, hvilket mange hunde elsker, men det er ikke så forstyrrende for andre hunde som pivelegetøj.

jollypet flatheads
Jolly Pet Flatheads
jollypet flatheads 1
Legetøjet kan også bruge hundene imellem
Flathead jolly
Perfekt til trækkeleg

 

 

 

 

 

 

Klikker

Klikkeren er en markør, man bruger i hundetræning. Den vinder mere og mere indpas, og flere og flere steder ser man dem i brug på holdene, hvis ikke der findes specialiserede klikker hold. Find en klikker af en god kvalitet, der ligger god i din hånd. Det er meget forskelligt, hvilken form for klikker man har det godt med at bruge. Personlig foretrækker jeg en fingerklikker. Den har et elastik, der gør, at den sidder fast på min finger præcis der hvor jeg vil have den, så jeg ikke skal fumle med den. Andre kan bedre lide, at klikkeren sidder i et armbånd, så de kan have den hængene, og andre foretrækker at den ikke sidder fast på dem.

Trænigsvest

Når du har trænet i et stykke tid og har samlet en masse udstyr, kan det være, at du begyndet at have besvær med at have det hele med dig, og at have det ved hånden. Hvis det er tilfældet, kan det være, at det er på tide at investere i en træningsvest. I mange klubber kan du købe en vest, med påtrykte logo’er og de findes i et utal at variationer. Personligt kan jeg rigtig godt lide denne vest fra Hurtta. Den har en masse gode lommer, samtidigt med at den er vind- og vandtæt. Mere kan man da næsten ikke bede om!

Hurtta Motivation Træningsvest
Hurtta Motivation Træningsvest 689,- kr

 

Har jeg glemt noget? Hvad går du aldrig til træning uden? Fortæl om de i kommentarerne herunder!

Skriv et svar